joi, 12 ianuarie 2012

Maros Bike Marathon

Maros Bike Marathon este probabil cel mai renumit maraton din Romania, fiind incris in calendarul UCI (Uniunea Ciclistă Internaţională).

Pentru acest fapt au venit participanti si din alte tari precum Ungaria, Italia si chiar si din Anglia, pentru a concura pentru punctele UCI, care au un rol important in clasamentul profesionistilor din lume.
In 2011 maratonul a fost organizat pe data de 25 Septembrie. Cei 422 de concurenti aliniati la start, au avut parte de o vreme exceptionala pentru a strabate Muntii Gilaului.
Organizatorii au propus doua categorii participantilor, unul pentru amatori, care a avut o lungime de 50 de kilometrii cu o ascensiune totala de 1700 de metri, iar cealalta fiind categoria profesionistilor, cei care au avut de parcurs traseul Marathon de 80 de kilometrii, cu ascensiune de 2700 de metri.

Cei 80 de kilometrii au fost parcursi in cel mai scurt timp, pentru al doilea an consecutiv de maghiarul Blazso Marton cel care a reusit in 4 ore si 11 minute sa ajunga la linia de sosire. El a fost urmat de doi concurenti din echipa BikeXpert de Stancu Alexandru si Marian Frunzeanu.

La proba de 50 de kilometrii cel mai bun a fost Rares Manea din echipa DHS Tibiscus Team dupa 2 ore si 25 de minute de pedalat, el fiind urmat de Kelemen Arpad si Losonczi Cristian.

La categoriile feminine au fost in total 35 de concurente, din care castigatoarea in cursa de Marathon a fost Fodor Emese iar in cursa de 50 de kilometrii concurenta Gyurka Zsuzsa.

Mai multe detalii si rezultate gasiti pe site-ul oficial al concursului: http://marathon.marosbike.ro/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu