marți, 24 ianuarie 2012

Despre ciclocross

Dupa ce data trecuta am recapitulat cateva dintre cele mai importante evenimente din 2011, azi o sa vorbim putin despre ceva mai actual.

Poate multi dintre voi nu stiti prea multe despre ciclcocross, si chiar pentru acest fapt am ales sa va prezint putin si aceasta tema, deoarece si aceasta face parte din ciclism ca si multe alte forme ale acestuia.
In sezonul iernii ciclocrossul este foarte popular in cadrul ciclistilor, mai ales in cadrul profesionistilor, fiind cu ceva mai diferit de alte forme ale ciclismului.

Inainte de a intra in culise, depre concurenti, concursuri si asa mai departe, prima data as vrea sa va prezint cateva diferente fata de celelalte forme ale ciclismului.

In ciclocross sunt folosite biciclete speciale, mai ales de rideri profesionisti, insa de exemplu intr-un concurs de ciclocross putem concura si cu un simplu mountainbike, sau cu o bicicleta de sosea, insa aceasta va trebui putin modificata.


O bicicleta de ciclocross chiar seamana foarte mult cu o bicicleta de sosea,
insa totusi are ceva modificari fata de aceasta, cum ar fi cadrul bicicletei, caucucurile mai groase, mai speciale pentru a fi capabile de a strabate obstacolele pe un traseu accidentat, sau alte schimbari, insa nu modificari majore.

Si daca am vorbit de obstacole, intr-un traseu de ciclocross nu vorbim de obstacole cum ar fi o groapa, cu care ne intalnim de atatea ori pe drumurile "asfaltate",ci vorbim
de obstacole cum ar fi de exemplu, scari introduse in traseu, sau o parte mai lunga cu nisip, sau "garduri" care au o inaltime de cca. o jumatate de metru ,sau chiar mai mult, care trebuie sarite de concurenti, un traseu cu urcari abrupte, insa destul de scurte, si de foarte multe ori foarte mult noroi pe traseu.



Acum dupa ce v`am prezentat putin ciclocross-ul, as vrea sa vorbesc pe scurt despre cei mai importanti concurenti, despre concursuri si despre cateva lucruri interesante.

Kevin Pauwels, Zdenek Stybar, Niels Albert, Sven Nys sunt doar cativa ciclisti, dintre cei mai renumiti din ciclocross, insa ei fiind dintre cei mai buni.

Kevin Pauwels, concurent al Belgiei, este chiar noul castigator al cupei mondiale, terminand in fata lui Sven Nys care s`a clasat pe locul 2, podiumul fiind completat de Zdenek Stybar din Cehia, el fiind si actualul campion mondial in ciclocross.

Rivalii lui Stybar insa vor avea sansa de a schimba acest lucru, deoarece la sfarsitul lunii ianuarie vor fii organizate din nou campionatele mondiale, in Koksijde din Belgia, insa foarte multi dintre ei vor avea o misiune foarte grea daca vor sa`l vada pe Stybar in spatele lor.


Dupa ce v`am intordus putin si in lumea ciclocrossului, in urmatoarele postari vom reveni cu alte lucruri interesante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu